H M drottning Elisabeth II mottager StkGeÖTOmkedja

Onsdagen den 8 mars 2017
Kensington Palace, London

Captura_de_pantalla_2017-03-10_a_las_11.28_.32_.pngDD KK HH hertigen och hertiginnan av Gloucester mottog H K H kronprinsen David av Georgien, överhuvud för Georgiens kungahus vid sin bostad i Kensington Palace, där kronprins David presenterade insignierna för Storkors av Georgiens Örn- och Tunikeorden  med kedja. H K H prins Richard, hertig av Gloucester, accepterade orden för H M drottningens räkning.

Kronprins David hade velat presentera Storkorset med kedja till H M drottningen i samband med Hennes Majestäts officiella 90-årsdag den 11 juni fick 2016.

Man ansåg att den lämpligaste tidpunkten för den formella presentationen skulle vara under det andra kungliga besök som kronprins David av Georgien har åtagit sig i Storbritannien. Presentationen av orden till Hennes Majestät fortsätter att befästa de utmärkta band och förhållanden som finns mellan Storbritannien och Georgien.

Storkors med kedja är den högsta graden av hedersbetygelse som kan utfärdas av det kungahuset av Georgien till statschefer, kyrkliga överhuvuden och överhuvuden för kungahus.

H K H kronprinsen av Georgien åtföljdes av the Lord Lingfield, kronprinsens särskilda sändebud till Storbritannien, hertigen av San Jorge, Storkansler för kungahuset av Georgien, och baron de Giorgio, åklagare och referendarieråd för kungahuset.

Hertigen och hertiginnan av Gloucester och kronprinsen av Georgien diskuterade frågor av gemensamt intresse, däribland brittiska-georgiska relationer och närmare band mellan de två länderna efter självständighet från det forna Sovjetunionen. De talade också om den humanitära och frivilligt arbete som både The Prince Irakly Bagration Foundation till förmån för egendoms flyktingar i Georgien, och den välkända humanitära och frivilligt arbete som utförts av högvördige Storbritanniska Johanniterorden, där hertigen av Gloucester är storprior.

Kronprins David bad hertigen of Gloucester att förmedla sina högsta känslor av aktning och sina varmaste hälsningar och lyckönskningar till Drottningen, samt att uttrycka sin tacksamhet för den gästfrihet han fick mottaga under sitt besök.

Se mer på: http://www.royalhouseofgeorgia.ge/p/eng/434/news/114/HER-MAJESTY-QUEEN-ELIZABETH-II-PRESENTED-WITH-THE-GRAND-COLLAR-OF-THE-ORDER -of-THE-EAGLE-OF-GEORGIA # sthash.IpmiumAU.dpuf

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.