Minnesmässa för framlidne H.K.H. kronprins Georg

Captura_de_pantalla_2017-01-16_a_las_14.07_.33_Minnesmässa har hållits för framlidne H.K.H kronprins Georg Bagration Mukhran Batonishvili, tidigare överhuvud för kungahuset av Georgien och fader till nuvarande överhuvudet, H.K.H. kronprins David, som dog i Tbilisi, Georgien den 16 januari 2008. Prince Georg, son till DD.KK.HH. kronprins Herkules och kronprinsessan Maria Antonietta, begravdes med kungliga hedersbetygelser i kungahusets pantheon i Svetitskhoveli-katedralen i staden Mzkheta.

Prins Georg är ihågkommen med kärlek och djup respekt hos många georgier, vilka årligen samlas i katedralen för att fira honom. Prins Georg blev överhuvud för kungahuset i Georgien vid hans far Prins Herkules bortgång den 30 oktober 1977 i Madrid. Den mycket älskade prinsen Georg erkändes 1991 av den georgiska regeringen och parlamentet som överhuvud för kungahuset av Georgien, trots rivaliserande tronpretendentskap från andra grenar av Bagration-familjen. Han var också stormästare för kungl. Georgiens Örn- och vår Herre Jesu Kristi sömlösa tunikas orden.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.