H.K.H. Kronprins David av Georgien närvarar vid albanskt kungabröllop

Captura_de_pantalla_2016-10-13_a_la(s)_15.47_.06_Medlemmar av Europas kungahus samlades i Tirana för det kungliga bröllopet mellan H.K.H. Kronprins Leka II av Albanien till fröken Elia Zaharia.

H.K.H. Kronprins David av Georgien var inbjuden att delta tillsammans med mer än 300 medlemmar av europeiska kungliga och adliga familjer, däribland Hennes Majestät Drottning Sofia av Spanien, DD.KK.HH. Prinsen och Prinsessan Michael av Kent, DD.KK.HH. Prins Guillaume och Prinsessan Sibilla av Luxemburg, H.K.H. Prinsessan Lalla Meryem av Marocko, DD.HH. Prins Philipp och Prinsessan Isabelle av Liechtenstein, DD.KK.HH. kronprins Alexander och kronprinsessan Katherine av Serbien, H.K.H. Prins Nikola II Petrović-Njegoš av Montenegro, DD.KK.KK.HH. Storhertiginnen Maria och Storhertigen George av Ryssland, DD.KK.HH. Kronprinsessan Margareta och prins Radu av Rumänien och DD.KK.HH. Princess Irene, Prins Michael och Prinsessan Marina av Grekland.

Det kungliga bröllopet hölls på Kungliga slottet i Tirana, som har återställts till Kronprins Leka II. Vid bröllopsceremonin gavs en välsignelse av de religiösa ledarna i Albanien, vilket är en tradition för den albanska kungafamiljen som visar enighet och tolerans mellan religioner i Albanien. En galamiddag hölls på Kungliga slottet på kvällen.
Den en albanska premiärministern, H.Exc. Edi Rama var den 9 oktober värd för en avskedsbrunch för de nygifta, Kronprinsen Leka II och Kronprinsessan Elia av Albanien och deras gäster.

Den 34-årige Leka II är ende sonen till framlidne H.M. Kung Leka I och Drottning Susan av Albanien. Han förkunnades efterträdare av kungliga kronan av Kung Leka I år 2000 och den 30 november 2011 blev han som överhuvud för Zogu-huset och den tredje stormästaren för Besa-orden och Skanderbegorden vid hans fars död. Kronprins Leka träffade Kronprinsessan Elia i Paris och de blev förlovade. Kronprinsessan Elia är också chef för Queen Geraldine Foundation, som är en ideell humanitär välgörenhetsorganisation, skapad av Kungl. Albanska Hovet. Stiftelsen syftar till att understödja de albanska familjer som behöver hjälp och till barn som behöver vård. Stiftelsen har renoverat många skolor och daghem i norra Albanien, särskilt i Mat-distriktet, varifrån Zogu-familjen kommer.
H.K.H. Kronprins David av Georgien åtföljdes av H.Exc. Don Alfredo Escudero och Díaz-Madroñero, hertig av San Jorge och storkansler till kungahuset av Georgien vid bröllopsfestligheten.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.