Begravning av H.K.H. Prins Alexander Karadjordjevic, Rektor för GeÖTO i Serbien 2009-2016

Captura_de_pantalla_2016-05-20_a_la(s)_21.42_.55_H.K.H. Alexander Karadjordjevic begravdes idag i Saint Georg-kyrkans gård i Oplenac. Deras Excellens biskop Jovan av Sumadija och biskop Irinej av Australien och Nya Zeeland (Protektor och andlig rådgivare för Kungl. Georgiska Örn- och tunikeorden i Australien och Nya Zeeland) officerade begravningstjänsten klockan 10.30.

Den högtidliga begravningen deltog av DD.KK.HH. Kronprins Alexander, Kronprinsessan Katherine och Prins Peter som var Prins Alexander Karadjordjevic gudson och H.Exc. Tomislav Nikolic, Serbiens president.

Prins Aleksandar var son till Prinsregenten Pavle av Jugoslavien och Prinsessan Olga av Grekland och Danmark och föddes 13 augusti 1924 i White Lodge, Storbritannien.
Sonsons son till Karageorge, ättling till det ryska kejserliga huset Romanov, furstliga linjen Demidov av San Donato, liksom av kungarna och prinserna i Grekland och Danmark.

Därför är H.K.H. en nära släkting, inte bara för den serbiska kungliga familjen utan även för de kejserliga, kungliga och prinsessa husen i Italien, Ryssland, Grekland, Danmark, Belgien, Montenegro, Frankrike, Österrike, Preussen, Liechtenstein, Mecklenburg- Schwerin, Sachsen, Preussen.

Skolad på Eton. Deltog i andra världskriget som frivillig pilot i RAF och hade 1 000 timmars stridsflyg. Efter andra världskriget bosatte sig han i Paris. Hans brev, pressmeddelanden och intervjuer publiceras i fyra böcker.

Han var vice ordförande för den styrande kommittén av det serbiska ortodoxa stiftet i Västeuropa, protektor i centret för ortodox monarkisms forskning, rektor för Kungl. Georgiens Örn- och vår Herre Jesu Kristi sömlösa tunikas orden.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.