H.K.H. David av Georgien värd för födelsedagsmiddag i Georgien för H.K.H. Dom Duarte Pio av Portugal

Captura_de_pantalla_2016-05-16_a_la(s)_19.31_.30_.pngH.K.H. David, kronprins och överhuvud för kungahuset av Georgien var värd för en födelsedagsmiddag till sin besökande kungliga gästs ära, H.K.H. Dom Duarte Pio, hertig av Braganza och överhuvud för kungahuset av Portugal. Hertigen av Braganza var på besök i Tbilisi, huvudstad i Georgien.

Tillsammans med H.K.H. Kronprinsen av Georgien och vänner fick Dom Duarte Pio i Portugal en utmärkt bankett av traditionell georgisk gastronomi och vin, som han tyckte mycket om.

Duarte Pio João Miguel Gabriel Rafael föddes den 15 maj 1945 i Bern, Schweiz, som den första av tre söner av H.K.H. Duarte Nuno, hertig of Braganza, och H.K.H. Maria Francisca av Orléans-Braganza. Hans far var sonson till kung Miguel I, medan hans mor var ett barnbarn av kung Pedro IV (kejsaren Pedro I i Brasilien), som var kung Miguel I:s äldre bror. Genom sin far är han medlem i Miguelistiska grenen i Braganza-huset. Duarte Pios gudföräldrar var påven Pius XII, Drottning Amélie (moder till Manuel II, Portugals sista monark) och hans moster Infanta Adelgundes, hertiginna av Guimarães.

Kungahusen Braganza (Portugal) och Bagration Mukhrani (Georgien) har utmärkta och starka band, som nyligen resulterat i H.K.H. David besök till H.K.H. Duarte Pio i Portugal och ett utbyte av hedersbetygelser mellan de båda kungahusen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.